Αντώνης Κρύσιλας- Το Στόμα Του Διαβόλου

Το τελευταίο βιβλίο που διάβασα ήταν αυτό όπου αναφέρεται στον τίτλο του άρθρου. Αντώνης Κρύσιλας λέγεται ο συγγραφέας και το βιβλίο φέρει τον τίτλο «Το στόμα του διαβόλου». Πρόκειται για μια συλλογή διηγημάτων με κεντρικό θέμα, όπως προαναγγέλλει ο τίτλος, τον τρόμο και την αγωνία.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι οπαδός με την ελληνική συγγραφική συλλογή και έτσι ξεκίνησα την ανάγνωση του βιβλίου, το οποίο έπεσε στα χέρια μου σχεδόν τυχαία, χωρίς μεγάλες προσδοκίες. Αυτό που με περίμενε με ξάφνιασε και με ενθουσίασε ταυτόχρονα. Οι μερικές ώρες που πέρασα παρέα με αυτήν την μικρή συλλογή ήταν συναρπαστικές.

Καθώς διάβαζα το πρώτο διήγημα, δεν άργησα να εντοπίσω τρομερές ομοιότητες με Stephen King, ο ίδιος σαν φανατικός του δεύτερου. Ο τρόπος γραφής, η επικέντρωση στο συναίσθημα και την ψυχολογία των πρωταγωνιστών των ιστοριών, οι ιστορίες έκαναν έντονο το γεγονός ότι και ο ίδιος ο Κρύσιλας είναι αναγνώστης του μεγάλου King, και αυτό με έκανε ακόμη πιο σκεπτικό. Όμως, όσο διάβαζα και έμπαινα βαθύτερα στην σπηλιά της φαντασίας του μυαλού του Κρύσιλα, τόσο πιο πολύ έμενα έκπληκτος από τις υποθέσεις, τις ανατροπές τους και τους πρωταγωνιστές. Άρχισα να διαβάζω χωρίς σταματημό.

Τελικά, ο συγγραφέας κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον μου και με έκανε να αναζητήσω περισσότερα έργα του. Όσο για το βιβλίο, μπήκε στις πρώτες προτιμήσεις μου σχεδόν αμέσως και είναι ένα από τα βιβλία που θα προτείνω στο μέλλον στους φίλους μου. Τέσσερα από τα διηγήματα με άφησαν πραγματικά εμβρόντητο από την υπόθεση που είχαν οι ιστορίες και από τις εντελώς αναπάντεχες ανατροπές που έκρυβαν στο τέλος. Τα υπόλοιπα διηγήματα δεν ήταν τόσο δυναμικά ή εντυπωσιακά, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν άσχημα, βαρετά ή κακά.

Για τους φανατικούς των ιστοριών τρόμου και αγωνίας, για τους φανατικούς του Stephen King ή για τους φανατικούς των ελληνικών λογοτεχνικών ιστοριών, αυτό είναι ένα βιβλίο όπου πρέπει να διαβάσετε και είναι ιδανικό να το χαρίσετε ως δώρο σε κάποιο γνωστό σας πρόσωπο.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s